9 aprilie 2014

Primavara asta si noi suntem constructori

Dragii mei, am sa va spun astazi o poveste minunata si tare mult as vrea sa-i intelegeti talcul si sa urmati exemplul personajelor din poveste, atunci cand va veti afla in situatii similare! Povestea se numeste "Primavara asta si noi suntem constructori" si este o readaptare a povestii "Cei trei purcelusi". Dar sa purcedem, zic!
Au fost odata, ca niciodata, trei frati purcelusi, care au pornit in lume intr-o zi insorita de primavara, sa isi caute norocul. Pentru ca fiecare dintre ei avea dorinte diferite, cei trei purcelusi au hotarat sa incerce singuri sa-si faca un rost, fara ajutor din partea fratilor.
Cel mai mic dintre purcelusi a intalnit in drumul sau un om care cara o legatura de paie si-i spuse:
- Om bun, da-mi, te rog, mie legatura ta de paie, sa-mi construiesc o casa cu ea!
Omul, bun la suflet, i-a daruit paiele cu draga inima, iar purcelusul cel harnic s-a apucat repede de lucru si si-a ridicat o casuta.
 
Purcelusul mijlociu a dat in calea sa peste un om ce cara o gramada de lemne si-i zise:
- Te rog, domnule, da-mi mie lemnele astea, sa-mi fac si eu o casa!
Omul i-a dat cu drag vreascurile, iar purcelusul si-a facut in graba casuta.
 
Cel mai mare dintre purcelusi, insa, hotari sa procedeze altfel. Auzise el, de la un prieten bun si inimos, cum ca doar casele ridicate cu materiale de constructii de la Arabesque sunt trainice si sigure, asa ca se decise sa-si ridice o casuta din caramizi. Cum n-avea timp de pierdut cu alergatul prin depozite, purcelusul nostru alese sa-si comande toate materialele necesare din magazinul online Arabesque, caci procedura era foarte simpla si comoda. In plus, preturile erau accesibile si toate produsele se aflau in stoc. A doua zi, dis-de-dimineata, purcelusului ii fura livrate toate materialele, chiar la locul constructiei, iar el se apuca de lucru cu drag si spor. Si ce minunatie de casa isi ridica! Nici prea mare, nici prea mica, tocmai potrivita pentru el. Avea acoperis de tabla, ferestre mari, o usa zdravana, un gard de lemn de jur imprejur si o gradinita cu flori.
Mandru tare de isprava lui, purcelusul isi tot admira casuta si decise ca-n una din zilele urmatoare sa isi invite fratiorii pe la el, sa vada si ei ce locuinta frumoasa isi construise.
Doar ca ziua de maine avea sa le aduca celor trei purcelusi o serie de primejdii, total neprevazute!
Un lup, aflat in trecere prin zona, vazu casa din paie si pe purcelusul cel mic la fereastra ei si se gandi ca tare buna ar fi o friptura de purcel, pentru burta lui infometata. Asa ca batu la usa si zise:
- Purcelus, purcelus, lasa-ma sa intru si eu in casa ta, sa ma odihnesc putin!
Infricosat, purcelusul ii raspunse:
- Nu, nu te las, jur pe parul din barbuta mea ca nu te las sa intri-tri-tri!
Atunci, lupul cel fioros ii spuse:
- Bine! Am sa suflu si-am sa rasuflu, iar casuta ta va zbura ca luata de vant!
Zis si facut. Lupul incepu sa sufle si sa rasufle, iar casa din paie zbura ca o frunza in calea furtunii. Micutul purcelus, inspaimantat, abia mai avu putere sa fuga pana la casa fratelui sau mijlociu si sa se ascunda acolo.
Tare se mai supara lupul cand isi dadu seama ca-i scapase prada, dar isi spuse in gand ca doi purcelusi sunt mult mai buni ca unul singur, asa ca se indrepta spre casa de lemn si batu puternic in usa, spunand:
- Purcelus, purcelus, lasa-ma sa intru si eu in casa ta, sa ma odihnesc putin!
Tinandu-si fratiorul mai mic in brate, purcelusul mijlociu raspunse:
 - Nu, nu te las, jur pe parul din barbuta mea ca nu te las sa intri-tri-tri!
Catranit tare, lupul racni:
-  Atunci am sa suflu si-am sa rasuflu, iar casuta ta se va darama!
Si lupul incepu sa sufle si sa rasufle cu putere, iar sa sufle, iar sa rasufle, pana cand casa fu facuta una cu pamantul. 
Ca prin minune, cei doi purcelusi reusira cumva sa fuga si isi gasira adapost in casa fratelui cel mare, povestindu-i si lui tot necazul.
Dar cel mai mare dintre purcelusi nu se sperie deloc, pentru ca stia ce casa rezistenta avea. Ba chiar incerca sa-i linisteasca si pe ceilalti doi, spunandu-le:
- In casa mea sunteti in siguranta, am folosit materiale de cea mai buna calitate pentru ridicarea ei, nu aveati de ce va teme! Lupul poate sa sufle si sa rasufle pana o crapa, n-o sa ajunga la noi. Si dupa ce-om scapa de el, am sa va ajut si pe voi sa va faceti case la fel de rezistente, ca dihania asta infometata sa nu mai indrazneasca sa se apropie de noi!
- Dar cum ai reusit tu sa iti faci o astfel de casuta? intreba curios purcelusul cel mic, ce incepuse sa mai prinda putin curaj.
- Am cumparat toate materialele de la magazinul online Arabesque si asa veti face si voi, iar pana la finalul primaverii veti avea case la fel ca a mea! Gasiti la ei toate cele trebuincioase, pentru ca au un portofoliu complet de materiale pentru constructii, finisaje si amenajari, de la materiale grele, sisteme pentru acoperisuri, produse pentru amenajari interioare, instalatii sanitare si termice, echipamente electrice, corpuri de iluminat, pana la materii prime pentru mobilier. Materialele va sunt livrate in fiecare etapa de lucru, pentru a se evita pastrarea stocului in santier, si puteti cumpara retail, nu numai engross. In plus, beneficiati si de consiliere tehnica, pentru a face cele mai bune alegeri. Va spun sincer, fratiorii mei, Arabesque e alegerea ideala pentru toti cei care vor sa realizeze constructii de calitate, la preturi bune!
Nici nu isi termina bine cuvintele purcelusul nostru, ca se auzi o bataie in usa si o voce groasa spuse:
- Purcelus, purcelus, lasa-ma sa intru si eu in casa ta, sa ma odihnesc putin!
Recunoscandu-l pe lup, purcelusul cel mare raspunse:
- Nu, nu te las, jur pe parul din barbuta mea ca nu te las sa intri!
- Bine! Atunci, voi sufla si voi rasufla, iar casa ta se va prabusi! 
Si, plin de furie, lupul incepu sa sufle si sa rasufle din adancul plamanilor, dar casa nici nu se clintea. Vazand ca n-are sorti de izbanda, lupul mai trase, inca o data, aer in piept si incepu iar sa sufle cu putere. Si sufla si rasufla pana isi dadu duhul, nereusind sa spulbere casa din caramida.
Bucurosi nevoie mare c-au scapat de dihania ce le pusese gand rau, cei trei frati purcelusi se apucara numaidecat sa ridice doua case faloase si trainice, in locul celor faramate de lup. Pana la finalul primaverii izbutira sa le termine si nu-si mai incapeau in piele de drag ca acum aveau toti trei case atat de frumoase, in care puteau sa locuiasca fara teama!

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa!
 
***Articol scris pentru Blog Spring Orkestra 2014,  Campania Arabesque: Constuieste confortabil

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...